Carl-Johan Blomqvistin stipendi on jaettu 

Ajankohtaista

Carl-Johan Blomqvistin stipendi on jaettu 

Carl-Johan Blomqvistin stipendi on nyt jaettu ensimmäistä kertaa. Stipendin saa kaksi logistiikka-alan opiskelijaa sekä ammattikorkeakoulu jaettavaksi jollekin sen opiskelijoista. 

Vasemmalta Ayyoub Mohammadamini, Carl-Johan Blomqvist ja Atte Hellbom.

Vuosittain jaettavan 2000 euron suuruisen stipendin saajat valitseva stipenditoimikunta päätti, että stipendi tällä ensimmäisellä jakokerralla jaetaan kolmen saajan kesken. Stipendin saavat tänä vuonna logistiikka-alan opiskelija Atte Hellbom, oppisopimusopiskelija Ayyoub Mohammadamini ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu (Jamk) jaettavaksi koulun oman harkinnan mukaan jollekin logistiikka-alan opiskelijalle tai koulusta valmistuneelle insinöörille. 

Kemiöläinen 19-vuotias Atte Hellbom opiskelee logistiikka-alaa ammattioppilaitoksen Yrkesakademin i Österbotten Närpiön toimipisteessä. Ammattioppilaitos on Suomen ainoa ruotsinkielinen ammattioppilaitos, jossa koulutetaan kuorma-autonkuljettajia. Atte kertoo aloittaneensa rankan lapsuuden ja varhaisnuoruuden jälkeen lukio-opinnot, jotka pian kuitenkin vaihtuivat logistiikkaopintoihin Närpiössä. Hän sai uusista opinnoistaan myös uutta potkua ja motivaatiota elämäänsä, ja kertoo pitävänsä paljon myös ajokaluston pitämisestä puhtaana ja hyvässä kunnossa. Atte suorittaa parhaillaan CE-rekkakorttia opintojensa ja viikonloppuisin tekemiensä alan töiden ohessa.

Iranilaissyntyinen, nykyisin Turussa asuva Ayyoub Mohammadamini suorittaa oppisopimuksella ajoneuvoalan ammattitutkintoa. Hän on 31-vuotias aikuisopiskelija Turun ammatti-instituutissa, joka vastaa hänen oppisopimusopinnoistaan erään kuljetusyrityksen korjaamossa. Ayyoub iloitsee ammattiopinnoistaan myös koska hyvän koulutuksen ja työpaikan löytäminen on ulkomaalaistaustaisille usein vaikeaa.

Kolmanneksi vuoden stipendin saajaksi stipenditoimikunta valitsi Keski-Suomessa Jyväskylässä toimivan Jyväskylän ammattikorkeakoulun. Toimikunta halusi tällä tavalla osoittaa arvostavansa suuresti korkeakoulun muun muassa tuleville kuljetusinsinööreille antamaa edistyksellistä ja arvostettua koulutusta. Korkeakoulu on tunnettu Suomessa annettavan kuljetusalan koulutuksen uudistajana. Lisäksi se on monin tavoin edistänyt alan kilpailukykyä. Korkeakoulu jakoi stipendin logistiikkainsinööriopiskelija Teemu Kauhaselle. 

Powder-Transin perustajan ja nykyisen hallituksen puheenjohtajan Carl-Johan Blomqvistin nimeä kantava stipendi perustettiin viime vuonna yrityksen 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Stipendin suuruus on 2000 euroa ja se jaetaan tästä lähtien vuosittain. Tänä vuonna stipendi siis jaettiin kolmeen osaan, joista kaksi myönnettiin stipendiä hakeneille ja kolmas toimikunnan valitsemalle oppilaitokselle. 

Stipenditoimikunnassa ovat edustettuina kuljetusalan oppilaitokset, poliisitoimi, muut kuljetusalaan kytköksissä olevat toiminnot ja mediat sekä Blomqvistin perhe. Toimikunnan jäsenet ovat vararehtori Juha Jokinen ammattiopisto Novidasta, logistiikka-alan kouluttaja, entinen ylikonstaapeli raskaan liikenteen valvonnasta Vesa Roima, päätoimittaja Jouni Hievanen alan ammattilehdestä Ajolinja, kuljetusalan yritysneuvoja Sture Holm sekä Powder-Transin toimitusjohtaja Fredrik Blomqvist, operatiivinen johtaja Christian Blomqvist ja hallituksen puheenjohtaja Carl-Johan Blomqvist.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.