Vastakehitetty bulkkiyhdistelmä on nyt liikenteessä

Ajankohtaista

Vastakehitetty bulkkiyhdistelmä on nyt liikenteessä

Powder-Transin yhteistyössä uuden Nordic Tank -säiliövalmistajan kanssa kehittämä uusi bulkkiyhdistelmä on nyt ollut ensimmäisiä kertoja kuljetuskäytössä. Uusi yhdistelmä oli ensiesittelyssä Elmia Lastbil 2022 -messuilla Jönköpingissä elokuussa. Ensimmäisen lastin varsinaisessa liikenteessä toimittivat perille Powder-Transin toimitusjohtaja Fredrik Blomqvist ja Nordic Tankin tekninen johtaja Henri Mattila.

Powder-Transin toimitusjohtaja Fredrik Blomqvist ja Nordic Tankin tekninen johtaja Henri Mattila toimittivat yhdessä perille ensimmäisen tavaratoimituksen yritysten yhteistyössä kehittämällä uudella bulkkiyhdistelmällä.

Altapurkava säiliöyhdistelmä on kehitetty tiiviissä yhteistyössä Powder-Transin kanssa, jotta yhdistelmä vastaisi parhaalla mahdollisella tavalla asiakkaiden toivomuksia ja pohjoismaisia olosuhteita. Hanke on edellyttänyt vuoden kestänyttä suunnittelu- ja valmistustyötä, johon ovat osallistuneet Powder-Transin toimitusjohtaja Fredrik Blomqvist ja kalustopäällikkö Tero Viitanen yhteistyössä Nordic Tankin teknisen johtajan, Henri Mattilan ja hänen johtamansa projektitiimin kanssa.

Uusi tuote on tyyppihyväksytty yhdistelmä, jossa on 28 kuution vetoautosäiliö sekä 45 kuution perävaunu. Yhdistelmän omamassa on 20 920 kg. Soveltuvuus pohjoismaisiin olosuhteisiin tarkoittaa, että ajoneuvoyhdistelmä täyttää myös Ruotsissa sovellettavat vaatimukset ja voi operoida siellä 74 tonnin junapainolla. Volvo FH500 TC 8×4 Tridem -yhdistelmän 500 hevosvoiman moottoriteho, rajoittaa kokonaismassan Suomessa 75 tonniin, kunnes Traficom hyväksyy 76-tonnisen Volvon 500 TC:n, jonka tekninen kokonaismassa on 76 tonnia.

Powder-Transin toimitusjohtaja Fredrik Blomqvist kiittelee hanketta, jossa on aikaansaatu tämänhetkisten markkinoiden kevyin bulkkiyhdistelmä. Päällirakenteissa on hyödynnetty lähtökohtaisesti alumiinia lukuun ottamatta etukelkkaa, joka on valmistettu ruostumattomasta teräksestä.

Yhdistelmä on kevyt ja helppokäyttöinen, koska kaikki säiliöiden hallintalaitteet on sijoitettu kuljettajan työskentelyä ajatellen sopiviin paikkoihin, Fredrik Blomqvist toteaa. Hän korostaa lisäksi, että helppokäyttöisyys tarkoittaa nopeutta, mikä näkyy edelleen kustannussäästöinä.

Nordic Tankin toimitusjohtaja Satu Heikkilä kertoo, että yhtiöllä on tavoitteena kehittää bulk-yhdistelmistä merkittävä tuoteryhmä. Tuoteryhmän ensimmäinen yhdistelmä on nyt kehitetty yrityksen ja Powder- Transin yhteishankkeena. Vuonna 2016 perustettu yritys on tätä ennen nojannut paljolti kemianteollisuudessa sekä maidonkuljetuksessa käytettävän kaluston valmistukseen. Satu Heikkilä toteaa myös, että Nordic Tank on päättänyt viisivuotisstrategiaa laatiessaan tuoda valikoimaan yrityksen aiempaa liiketoimintaa tukevia uusia tuoteryhmiä.

Nordic Tankin tuotteet ovat erittäin korkealaatuisia ja tuotanto asiakaslähtöistä, mikä mahdollistaa keskimääräistä nopeammat toimitukset, Satu Heikkilä korostaa. Yrityksen vuotuinen liikevaihto on tällä hetkellä 6,6 miljoonaa euroa. Tavoite on, että suomalainen tuote löytää tulevaisuudessa käyttäjiä myös muista Pohjoismaista ja Euroopasta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.