Carl-Johan Blomqvistin stipendi logistiikka-alanopiskelijoille Suomessa ja Ruotsissa

Ajankohtaista, Uncategorized

Carl-Johan Blomqvistin stipendi logistiikka-alanopiskelijoille Suomessa ja Ruotsissa

Powder-Transin perustajan ja hallituksen puheenjohtajan Carl-Johan Blomqvistin stipendi on nyt jaettu toista kertaa. Stipendi jaettiin tällä kertaa logistiikka-alan opiskelijoille Suomessa ja Ruotsissa. Suomessa stipendin saavat yksi kuljetusalan ammattitutkintoa suorittava nuori sekä Sataedu ammattioppilaitos jaettavaksi koulun oman harkinnan mukaan jollekin sen opiskelijoista. Ruotsissa stipendin saavat kaksi logistiikka-alan aikuisopiskelijaa.

Vasemmalta hallituksen puheenjohtaja Carl-Johan Blomqvist luovuttaa stipendin Robin Laineelle, joka on yksi neljästä stipendin saajista tänä vuonna. Oikealla HR-johtaja Christian Blomqvist.

Stipenditoimikunta jakoi vuosittain jaettavan yhteensä 2 000 euron suuruisen stipendin tällä kertaa neljän saajan kesken. Suomessa stipendin saavat Salon seudun ammatti-opistossa kuljettajan tutkintoa suorittava Robin Laine sekä Ruotsissa, Örebrossa ammattikorkeakoulu SKY:n logistiikka-alan aikuiskoulutuslinjalla opiskelevat Malin Nordman ja Pernilla Olsson. Neljännen stipendin saa Sataedun kuljetusalan koulutusta antava Huittisten yksikkö jaettavaksi harkintansa mukaan jollekin opiskelijoistaan.

Stipenditoimikunta halusi tämänvuotisilla valinnoillaan kiinnittää huomiota erityisesti stipendinsaajien suureen kiinnostukseen kuljetusalaa kohtaan. Opinnot ovat myös Ruotsissa osittain suoritettavissa aikuisopinnot mahdollistavina etäopintoina, joita muun muassa stipendin nyt saavat Malin Nordman ja Pernilla Olsson suorittavat. Tässä yhteydessä voidaan myös todeta, että kuljetus- ja logistiikka-ala houkuttelee enemmän naisopiskelijoita Ruotsissa kuin Suomessa. Oppilaitokselle sen harkinnan mukaan logistiikka-alan opintoja suorittavalle jaettavan stipendin sai tänä vuonna Sataedun Huittisissa kuljettajakoulutusta antava yksikkö. Sataedu Huittinen on laajalti tunnettu ja arvostettu oppilaitos, joka seuraa edeltäjänsä, Huittisten aikuiskoulutuskeskuksen jalanjäljissä kuljettajan ammattikoulutuksen edelläkävijänä ja uudistajana.

Powder-Transin perustajan ja nykyisen hallituksen puheenjohtajan Carl-Johan Blomqvistin nimeä kantava stipendi perustettiin vuonna 2022 yrityksen 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Hakemusten tai stipenditoimikunnan omien esitysten pohjalta vuosittain jaettavan stipendin suuruus on yhteensä 2 000 euroa. Stipendi julistetaan vuosittain haettavaksi marraskuussa. Hakuajasta tiedotetaan Powder-Transin kotisivuilla ja yrityksen sosiaalisen median kanavissa sekä logistiikka-alan oppilaitoksille Suomessa ja Ruotsissa toimitettavalla tiedotteella.

Stipenditoimikunnassa ovat edustettuina kuljetusalan oppilaitokset, poliisitoimi ja mediat sekä muut kuljetusalan asiantuntijatahot ja Blomqvistin perhe. Toimikunnan jäsenet ovat ammattiopisto Novidan entinen apulaisrehtori Juha Jokinen, logistiikka-alan kouluttaja, entinen ylikonstaapeli raskaan liikenteen valvonnasta Vesa Roima, päätoimittaja Jouni Hievanen alan ammattilehdestä Ajolinja, kuljetusalan yritysneuvoja ja Powder-Transin hallituksen jäsen Sture Holm sekä Powder-Transin toimitusjohtaja Fredrik Blomqvist, HR- johtaja Christian Blomqvist ja hallituksen puheenjohtaja Carl-Johan Blomqvist.