Powder-Trans suoritti ensimmäisen intermodaalikuljetuksensa rautateitse

Ajankohtaista, Uncategorized

Powder-Trans suoritti ensimmäisen intermodaalikuljetuksensa rautateitse

Powder-Trans on suorittanut ensimmäiset testinsä bulkkikuljetuksesta intermodaalisti kumipyörillä ja rautateitse. Bulkkiyhdistelmän ensimmäinen testinosto junavaunuun tehtiin huhtikuussa Trelleborgin satamassa Ruotsissa. Yhdistelmä nostettiin testissä TX Logistik AB:n Nikrasa-alustalla junavaunuun yhteistyössä Trelleborgin sataman kanssa.  

Nosto onnistui kaikilta osin hyvin ja intermodaalikuljetuksista tulee yksi Powder-Transin uusista kuljetustavoista, toteaa Powder-Transin konsernijohtaja Fredrik Blomqvist. Ratkaisu mahdollistaa entistäkin ympäristöystävällisemmän tavan kuljetuksille kumipyörillä ja täydentää samalla hyvin pitkäaikaisia pyrkimyksiämme kohti yhä ympäristöystävällisempää logistiikkaa, hän lisää.

Intermodaalit kuljetusratkaisut, joissa osa matkasta taittuu kumipyörillä, jonka jälkeen ajoneuvoyhdistelmä siirretään kiskoille pidempiä kuljetusmatkoja varten, tarjoavat puhtaasti kuorma-autovetoisia kuljetuksia ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon.

Powder-Transin tulevaisuuden strategiana on lisätä intermodaaleja kuljetuksia sekä muita uusia kuljetustapoja, Fredrik Blomqvist kertoo. Hän korostaa myös, että etenkin ympäristövaikutuksiin keskittyvät kestävät ratkaisut ohjaavat kaikkea Powder-Transin laatutyötä tekniikasta muihin toimintoihin nyt ja tulevaisuudessa.

Powder-Trans kehittää jatkuvasti tätä kuljetusmuotoa ja yrityksellä on jo tarjolla erilaisia vähintään kaksi kuljetustapaa yhdistäviä kuljetuksia yhteistyössä eri varustamojen kanssa. Esimerkiksi Vaasasta on mahdollista toimittaa intermodaalisti jauhekuljetuksia Saksaan ja Italiaan. Liikenne Vaasaan ja Vaasasta alkaa jo toukokuussa.

Lisätietoja antavat myyntiasiantuntijamme
Petri Lammi,
sähköposti: petri.lammi@powder-trans.fi,
puhelin +358 20 779 2076 ja
Michael Stertman,
sähköposti: michael.stertman@powder-trans.se, puhelin +46 (0)10 165 4201.