Powder-Trans ingick avtal om miljöoptimerade däck

Nyheter

Powder-Trans ingick avtal om miljöoptimerade däck

Powder-Trans koncernen har ingått ett nytt flerårigt avtal om miljöoptimerade däck till sina fordonsekipage. Det är Michelin som kommer att leverera, underhålla och utveckla däcken under kommande år till Powder-Trans.

     Michelins erfarenhet och service innebär ett effektivt och bekvämt helhetspaket för kunden, och minskar samtidigt däckslitage och miljöpåverkan. Därför intresserade Michelins lösningar också Powder-Trans för ett nytt flerårigt avtal, konstaterar vd Fredrik Blomqvist från Powder-Trans.

     Det nya avtalet omfattar alla behövliga däckbyten, uppföljning, rapportering och framför allt optimering av användningen och slitaget. I samarbetet ingår även en kontinuerlig uppföljning av rätt val av råmaterial och möjligheter att bättre optimera däckets livslängd. Powder-Trans har över 3 000 däck på sina fordonskombinationer i trafik.

     Tillsammans utvärderar vi olika lösningar för att till exempel uppnå bättre bränsleekonomi, transportkapacitet och hållbarhet på däcken, berättar Jari Havelin, Key Account Manager, Michelin Services & Solutions vid Michelin Nordic.

     För Michelin innebär samarbetet dessutom att man får viktiga data från de nordiska landsvägarna och väderförhållandena, data som i sin tur används för forskning och produktutveckling av framtida gröna sätt att förflytta sig.

     Samarbetet är viktigt för Powder-Trans eftersom flera miljö- och trafiksäkerhetsaspekter beaktas, i allt från råmaterial och tillverkning till återvinning av däcken, poängterar vd Fredrik Blomqvist.

     Däcken utgör en betydande del av Powder-Trans trafiksäkerhetsarbete, som denna höst även omfattat halkkörningsövningarna, och som fortsätter med ytterligare en kurs ännu denna höst. Under hösten kommer också däcken att bytas till nyutvecklade Michelin Multigrip vinterdäck, som idag har de bästa vinteregenskaperna som finns på däckmarknaden. Fordonens framdäck och drivande däck kommer att bytas till de nya däcken inför vinterns ofta svåra vägförhållanden.

     Genom denna åtgärd kan vi ytterligare skapa förutsättningar för en bra trafiksäkerhet såväl som leveranssäkerhet för våra transporter, betonar Fredrik Blomqvist och tillägger att bra däck även underlättar chaufförernas arbete i alla väderförhållanden.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.