Första lasten för 50 år sedan 

Nyheter

 Första lasten för 50 år sedan 

Idag för 50 år sedan körde Carl-Johan Blomqvist sin första last som egenföretagare. Detta var starten till dagens Powder-Trans koncernen, som är ett ledande nordiskt bulklogistikföretag med 120 fordon, 30 miljoner euro i omsättning och 220 medarbetare. Hela året 2022 kommer att vara ett jubileumsår som kulminerar i jubileumstillställningar 5 - 7 maj.

     Den första lasten gick den 27 januari 1972 från Kimito Fältspats fabrik till Lahtis Glasbruk. Idag syns de 120 blåvita Powder-Trans fordonskombinationerna på vägarna i Finland, Sverige, Norge, Danmark, Tyskland och även i Baltikum, en utveckling som gjort företaget till en ledande aktör i Norden.
     Jag minns den första lasten än idag nästan som om det skulle ha varit igår, konstaterar Carl-Johan Blomqvist, som idag är bolagets styrelseordförande. Att som 20-åring starta ett eget företag var utmanande och det blev också Carl-Johans livsverk. Han lämnade redan för tio år sedan över den operativa driften av företaget till sönerna Fredrik och Christian, som idag som ägare driver familjeföretaget vidare.
     Under jubileumsåret kommer den 50-åriga verksamheten att uppmärksammas på flera sätt. Under hela året kommer en del av fordonen att ha en 50-årsjubileumslogo och därmed göra jubileumsåret synligt i trafiken på hela verksamhetsområdet. Själva festligheterna går av stapeln under tre dagar i början av maj med utställning, guidning av verksamheten, underhållning och övrigt program vid terminalen, lagret och kontoret i Lundo. Torsdagen den 5 maj är det besöksdag för kunder, leverantörer och övriga intressegrupper, medan det följande dag den 6 maj är öppet hus för allmänheten. Jubileumsdagarna avslutas med en personalfest lördagen den 7 maj. En historik över Powder-Trans 50 första år av verksamhet utkommer också i maj.
     Jubileumsåret kommer även i övrigt att synas i Powder-Trans verksamhet under år 2022, vilket vi återkommer till senare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.