Powder-Trans vann en klass  i europeisk Eco-Driving tävling 

Nyheter

Powder-Trans vann en klass  i europeisk Eco-Driving tävling 

Powder-Trans var år 2021 bäst i en prestigefylld klass i den årliga tävlingen AddSecure Eco-Driving Challenge. Tävlingen, där cirka 11 000 chaufförer från 75 transportbolag i sex länder i Europa deltog, har olika tävlingsklasser. Powder-Trans var ifjol bäst i den mest prestigefyllda klassen bästa Eco Momentum och var således av de deltagande bolagen det transportbolag som uppnådde den största minskningen av koldioxidutsläpp under året.

     AddSecure Eco-Driving Challenge tävlingen har tre olika tävlingskategorier, nämligen bästa medelindex, bästa förbättring och bästa Eco Momentum under året och deltagarna tävlar både enligt land och tillsammans enligt klass. I Eco Momentum tävlingen blev Powder-Trans bäst bland alla de deltagande transportbolagen i samtliga deltagande länder. Powder-Trans minskade sina koldioxidutsläpp med 167 ton. Från bolaget deltog 184 chaufförer i tävlingen. Andra blev ett svenskt åkeri som hade en minskning på 152 ton. Segrarna i de andra deltagande länderna nådde en minskning på 20 – 80 ton. Tävlingsklassen Eco Momentum baserar sig på antalet förare multiplicerat med indexförbättringen för varje företag. Indexet i tävlingen baserar sig på sex olika parametrar: överhastighet, tomgång, utrullning, noll-gas, kraftiga inbromsningar och bortbromsad energi.

     Powder-Trans var även bäst av de deltagande finländska bolagen i klassen bästa förbättringen av eco-driving index under år 2021.
     Tävlingen ger minskade utsläpp och är en sporrande tävling för att nå ännu miljövänligare
transporter. Detta har i årtionden varit en målsättning och utveckling också inom Powder-Trans, berättar vd Fredrik Blomqvist. Han konstaterar att detta visar att Powder-Trans har kunniga chaufförer som i sina dagliga uppgifter hela tiden har ett ekonomiskt och förutseende körbeteende. Alla fordonen i Powder-Trans trafik är idag försedda med utrustning där man kan följa med och påverka sitt eget körbeteende under körningens gång.
     Förutom transportbolag från de nordiska länderna deltog ifjol även transportbolag från Frankrike 
och Tyskland i tävlingen. Jämfört med tävlingens första år 2017, visar resultaten att de 75 deltagande transportbolagen tillsammans minskat sin dieselkonsumtion med cirka 4,9 miljoner liter på årsbasis. Koldioxidutsläppen har minskat med 12 900 ton. Allt detta gav en total kostnadsinbesparing på 7,4 miljoner euro.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.