Powder-Trans ordnar Öppna dörrars dag 

Nyheter

 Powder-Trans ordnar Öppna dörrars dag 

På fredag den 6 maj, ordnar bulklogistikskoncernen Powder-Trans Öppna dörrars dag vid sina utrymmen i Lundo med anledning av företagets 50-års jubileumsår. Publiken är välkommen under eftermiddagen från kl. 14 att besöka terminalen, lagret och kontoret vid Eteläkaari 8 i Lundo för att ta del av musikprogram och guidade turer om verksamheten samt utställning av både moderna bulkekipage såväl som veteranlastbilar.

     Själva festligheterna går av stapeln under tre dagar nu i början av maj med utställning, guidning av verksamheten, underhållning och övrigt program vid terminalen, lagret och kontoret i Lundo. Efter besöksdagen för kunder, leverantörer och övriga intressegrupper, är det nu allmänheten som hälsas välkomna till företaget i Lundo.
     Under jubileumsåret kommer den 50-åriga verksamheten att uppmärksammas också på flera andra sätt. Under hela året kommer en del av fordonen att ha en 50-årsjubileumslogo och därmed göra jubileumsåret synligt i trafiken på hela verksamhetsområdet. En historik över Powder-Trans 50 första år av verksamhet utkommer också i maj. Jubileumsåret kommer även i övrigt att synas i Powder-Trans verksamhet senare under år 2022.
     Den första lasten gick den 27 januari 1972 från Kimito Fältspats fabrik till Lahtis Glasbruk. Idag syns de 120 blåvita Powder-Trans fordonskombinationerna på vägarna i Finland, Sverige, Norge, Danmark, Tyskland och även i Baltikum, en utveckling som gjort företaget till en ledande aktör i Norden. Företaget har 220 medarbetare och en omsättning på 30 miljoner euro och ägs av familjen Blomqvist. Carl-Johan Blomqvist startade företaget i Kimito och idag leds det av sönerna Fredrik och Christian Blomqvist.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.