Carl-Johan Blomqvists livsverk uppmärksammades på Power Truck Show 

Nyheter

Carl-Johan Blomqvists livsverk uppmärksammades på Power Truck Show 

Powder-Trans grundare och styrelseordförande Carl-Johan Blomqvist tilldelades Elämäntyö-priset för sitt livsverk i samband med årets storevenemang för lastbilsbranschen Power Truck Show i Alahärmä i Finland. Priset fick han för sina insatser i tiotals år inom transportbranschen. 

Carl-Johan Blomqvists insatser inom veteranbilsverksamheten fanns också till påseende för evenemangets publik då han deltog i utställningen med två av sina renoverade veteranbilar. Denna gång var det den till företagets nyligen firade 50-årsjubileum av honom färdigställda bulkbilen från 1960-talet en Scania LBS 76 och den tidigare för veteranbilspubliken bekanta bulkbilen Volvo F 12 från 1970-talet. 

Det finländska storevenemanget Power Truck Show samlade i år igen under två dagar en storpublik på 32 000 besökare. Sammanlagt 150 utställningsavdelningar visade upp lastbilsbranschens produkter och tjänster. Fordonsutställningen hade i år ett rekordantal utställda fordon, som uppgick till 502 på många sätt kustomiserade lastbilsekipage. Även modellbilsutställningen nådde nytt rekord med 106 självbyggda miniatyrfordon. 

Det mångåriga Power Truck Show ordnas igen i nästa år 11-12.8.2023 i Powerpark i Alahärmä. 

Med dessa två veteranbilar från 1960- respektive 1970-talet, som Carl-Johan Blomqvist rekonstruerat under senare år, deltog han i årets veteranbilsutställning på Power Truck Show evenemanget i Alahärmä.
Carl-Johan Blomqvist (andra fr.v.) presenterar sin senaste rekonstruerade bulkbil för intresserade kolleger inom transportbranschen.