Carl-Johan Blomqvists livsverk har fått flera utmärkelser

Nyheter

Carl-Johan Blomqvists livsverk har fått flera utmärkelser

Carl-Johan Blomqvists livsverk att ha utvecklat företaget Powder-Trans från ett enmansföretag till en ledande aktör i sin bransch i Norden, har fått flera utmärkelser under företagets 50-årsjubileumsår. Carl-Johan har under år 2022 tilldelats Elämäntyö-priset och Finlands företagares Diamantkorset för 50 år av företagande då Egentliga Finlands företagare premierade honom.

Priserna och premieringarna uppmärksammar den bedrift Carl-Johan stått för genom att dels ha varit verksam inom transportbranschen i fem decennier, dels ha lett det företag han grundade år 1972 till vad det blivit på 50 år.

Det första priset, Elämäntyö-priset som årligen delas ut på storevenemanget för lastbilsbranschen, Power Truck Show i Alahärmä i Finland, fick Carl-Johan i augusti. 

– Det var nog en stor överraskning. Det är ett fint pris och jag värderar det väldigt högt, säger Carl-Johan själv.

Priset fick han för sina insatser under tiotals år av verksamhet inom transportbranschen. Samma bedrift låg bakom följande utmärkelse som Carl-Johan fick i början av oktober. Då tilldelades han Finlands företagares förtjänsttecken för 50 år av företagande, diamantkorset. 

– Att få dessa priser för att ha drivit ett transportföretag och lyckats få det att växa med jämn takt värmer verkligen. Att andra vill uppmärksamma det man jobbat med är verkligen fint, säger Carl-Johan.

Carl-Johan Blomqvist har fått motta Finlands Företagares Diamantkorset för 50 år av företagande. Han höll även tacktalet (lilla bilden) för alla belönades del vid företagargalan, som samlade 750 personer i publiken.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.