Goda framtidsutsikter trots orosmoln

Nyheter

Goda framtidsutsikter trots orosmoln

Ett omvälvande år för både Powder-Trans och transportbranschen är snart slut, och tyvärr gör inflationen, den förmodligen kommande lågkonjukturen och det oroliga världsläget att nästa år inte ser så ljust ut.

De snabbt stigande och mycket höga bränslepriserna under början av året ändrade betydligt på verksamhetsförutsättningarna i transportbranschen. Innan de höjda kostnaderna hade kunnat kompenseras i form av högre transportpriser hade några månader inneburit ett mycket stramt ekonomiskt läge för många i branschen.

Powder-Trans fick efter denna tuffa tid dock fira sin 50-åriga verksamhet under några festdagar på våren, då bolaget fick motta uppvaktningar och uppskattning för sitt arbete av hundratals kunder och samarbetspartners. Festligheterna kulminerade i en personalfest där känslan för vad alla uppnått tillsammans tydligt kunde märkas.

En annan utmaning i transportbranschen är chaufförsbristen, vilken Powder-Trans dock lyckats bemästra utan svårigheter tack vare en modern fordonspark, intressanta arbetsuppgifter, skräddarsydd skolning och familjeföretagets goda anda. För att se denna problematik ur ett lite längre perspektiv så ser den internationella transportorganisationen IRU detta som den nya kommande EU-krisen. Att det redan nu finns 425 000 lediga arbetsplatser inom transportbranschen i Europa, och att medelåldern för chaufförerna är 47 år, talar sitt tydliga språk. Här kan vi inom Powder-Trans glädjas åt att vi har en liten personalomsättning med erfarna chaufförer och att vi lyckats anställa även nya unga chaufförer. Den yngsta som anställts detta år är exempelvis en 18-årig kvinna, och chaufförernas medelålder har sjunkit under de senaste åren och är nu klart under medeltalet inom EU. Utöver det stöttar och leder vi verksamheten med en utvidgad ledningsgrupp där medelåldern är bland de lägsta i branschen.

Vår fordonspark blir också allt yngre och modernare, när vi i år uppnår milstolpen att alla våra 120 fordon är av högsta miljöklassificering Euro 6. Detta uppnådde vi med ett rekordantal 24 nya fordon i trafik under året. Dessutom har vi tagit i bruk för branschen helt nya släpvagnar, egenutvecklade tillsammans med tillverkaren och inkluderande flera innovationer.

Även förnyade och utvidgade långtidskontrakt med några av våra största kunder ger goda verksamhetsförutsättningar, såsom de dagliga transportuppgifterna för alla våra mångåriga och nya kunder.

Med dessa marknadsmässiga och tekniska förutsättningar samt en kompetent och motiverad personal ser Powder-Trans fram emot ett framgångsrikt år också nästa år, orosmolnen till trots. Vi gör det tillsammans, såsom vi gjort också hittills under 50 år!

Tack för detta år! God Jul och Gott Nytt år!

Fredrik Blomqvist

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.