En ny jumbotrailer i Powder-Trans trafik

Nyheter

En ny jumbotrailer i Powder-Trans trafik

Powder-Trans har tagit ytterligare en jumbotrailer med 90 kubikmeters kapacitet i bruk. Bolaget har redan i över 20 års tid utfört transporter med extra stora silo-/bulktrailers i Norden. Denna typ av miljövänliga fordonskombinationer ger mer effektivitet och mindre utsläpp. 

Powder-Trans verkställande direktör Fredrik Blomqvist (t.v.) och VAK Oy:s försäljningsdirektör Matti Virtanen vid den nya jumbotrailern från Kässbohrer.

Med den nya investeringen i en Kässbohrer K.SSK 90 tippande trailer ökar Powder-Trans sin kapacitet att transportera lätta material i extra stora volymer. Powder-Trans är idag ett av få bulklogistikbolag på den nordiska marknaden att erbjuda detta. Den nya investeringen utökar bolagets flotta av jumboekipage. 

Kässbohrer har sedan år 1953 tillverkat tippande silo-semitrailers och är en av de största tillverkarna i sin bransch i Europa. Enligt Powder-Trans vd Fredrik Blomqvist kunde Kässbohrer förutom en kvalitetsmässigt bra vagn även erbjuda en konkurrenskraftig leverans av jumbotrailers i egenskap av den enda tillverkaren i Europa av vagnar med så stor volym i sin standardiserade produktportfolio.

Trailern erbjuder ett mycket effektivt sätt att utföra såväl lastning och lossning som rengöring och underhåll. Många tekniska lösningar i denna vagn ger lägre driftskostnader och enklare underhåll, berättar Fredrik Blomqvist.

En jumbotrailer kan transportera 90 kubikmeter lätt last, medan en normal EU-trailer har en kapacitet på 60 kubikmeter. Den nya jumbotrailern går, såsom bolagets övriga jumbotrailers, i trafik i Norden och Mellaneuropa.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.