Meddelande Covid-19

Nyheter

Meddelande Covid-19


Coronaviruset fortsätter att spridas över hela världen och situationen förändras hela tiden. Nationella och lokala begränsningar i samhällslivet har införts i många länder, inte minst i Norden, där Powder-Trans och BulkTEAM huvudsakligen trafikerar. Vi har vidtagit alla åtgärder som myndigheterna kräver och därtill ett flertal egna införda restriktioner, men vi kan än så länge upprätthålla en normal betjäningsnivå och normal omfattning på trafiken för våra kunder. Vi följer noggrant med utvecklingen och har enligt en uppgjord handlingsplan full beredskap att vid behov snabbt agera i enlighet med myndigheternas direktiv och hur omständigheterna utvecklas.

Powder-Trans och BulkTEAM har sedan en tid tillbaka vidtagit ett antal försiktighetsåtgärder för att säkerställa våra kunders och medarbetares hälsa samt minimera oro och risk för smittspridning. Våra åtgärder säkerställer även en störningsfri betjäning för er så att era transporter och verksamhet kan fortsätta utan problem. Vi prioriterar att kunna agera förebyggande med kontinuitet i våra leveranser.

Många länder har infört omfattande gränskontroller och även färjeavgångar har ställts in på en del rutter. Men exempelvis stängningen av gränserna till Finland, Norge och Danmark berör inte godstrafiken. Vår trafik kommer att fortsätta i samma omfattning, men dessa begränsningar kan komma att påverka leveranstiderna och eventuella förseningar kan uppstå, som vi informerar er om för att ni ska kunna vid behov förutse dem i er verksamhet.

Våra interna åtgärder på grund av den rådande situationen är bland annat att våra medarbetare delvis arbetar hemifrån men med bibehållen betjäningsnivå, möten hålls i mån av möjlighet via tekniska hjälpmedel, besök på våra kontor minimeras såväl internt som externt, alla internationella affärsresor har inställts såsom även fysiskt deltagande i externa tillställningar och möten. En utökad personlig försiktighet med hygienen har möjliggjorts för chaufförerna genom bland annat tillgång till eget desinficeringsmedel i varje fordon. Och självfallet om någon chaufför eller annan anställd vistats i smittdrabbade områden försätts de i 14 dagars karantän.
Vi har även informerat våra chaufförer att de ska följa de restriktioner som era företag specifikt vidtagit. Våra chaufförer rör sig inte annars än bara när det är nödvändigt för transporternas genomförande i era utrymmen, fysiska kontakter med er personal minimeras och nödvändiga kontakter strävas också i övrigt till att upprätthållas elektroniskt och på distans.

Låt oss alla försöka göra det bästa av denna situation för att hålla våra samhällen igång så bra som möjligt för att kunna möta en så normal samhällsfunktion som möjligt så snabbt som möjligt!


Fredrik Blomqvist
Verkställande direktör
Powder-Trans / BulkTEAM

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.