Powder-Trans första gasbil i trafik

Nyheter

Powder-Trans första gasbil i trafik

Powder-Trans har tagit i bruk sin första gasdrivna fordonskombination. Företaget som länge arbetat för allt miljövänligare transporter kan nu erbjuda kunderna ytterligare en möjlighet att uppnå ännu hållbarare logistikkedja för sina produkter.
Den nya lastbilen av modell Scania R 410 är en av de första gasdrivna fordonskombinationerna inom bulktransporter i Norden. Den nya bilen kommer att sköta transporter till industrin i södra Finland utgående från Powder-Trans terminal i Lundo eller från Åbo hamn.

Den nya anskaffningen är ett svar på efterfrågan av allt miljövänligare logistik inom storindustrin, konstaterar vd Fredrik Blomqvist från Powder-Trans. Alternativa bränslen efterfrågas av kunderna och nu kan vi erbjuda dem även gasalternativet som drivmedel för transporterna om de vill satsa på detta i sitt miljöarbete. Från tidigare har vi kunnat erbjuda både HVO-diesel och andra alternativa bränslen som vi redan en längre tid drivit en betydande del av våra fordon med, tillägger han.

Miljövänlighet och prestanda går även bra att kombinera i den nya gasdrivna fordonskombinationen. Effekten i gasbilen är tillräcklig för en 60 ton tung fordonskombination för bulktransporter. Räckvidden med de två drivmedeltankarna för gas omfattande 758 liter tillsammans blir 800- 1200 kilometer. Vd Fredrik Blomqvist är mycket nöjd även med räckvidden. Gasstationerna, som ökar hela tiden i antal runtom i landet, finns även alldeles intill transportbolagets terminal i Lundo och även i Åbo hamn där lastningarna för det mesta kommer att ske.
Chaufför Per Råstedt tankar Powder-Trans nya
bulktransportkombination som drivs med gas.
Vd Fredrik Blomqvist poängterar att Powder-Trans nu också kan erbjuda gas som drivmedel för kundernas transporter vid sidan om även andra alternativa bränslen av vilka HVO-dieseln redan använts en längre tid i en betydande del av företagets fordonsflotta på totalt 115 fordon.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.