Powder-Trans bland de första bolag med halkkörningsövningar

Nyheter

Powder-Trans bland de första bolag med halkkörningsövningar

Den nordiska bulklogistikkoncernen Powder-Trans har som ett av de första transportbolagen i Finland ordnat halkkörningsutbildning och -övning på halkbana med kombinationsekipage. En fullsatt kurs med 30 av bolagets chaufförer på plats genomfördes i september på halkövningsbanan i Pemar.

     En mycket lyckad kurs som lärde ut det mesta om körning med tunga fordonsekipage på vått vägunderlag, vilket även simulerade körning på hala vägar under vintertid, summerar kvalitetschef Juha Hietakari som är utbildningsansvarig på Powder-Trans.

     Målsättningen med kursen var att fördjupa chaufförernas kunskaper att förutse och noterariskerna i den egna verksamheten. Under utbildningen koncentrerade man sig förutom på körberedskapen hos chaufförerna och fordonet även i lastningens, hastighetens och säkerhetsavståndets betydelse med tanke på trafiksäkerheten och hur man skall agera i farliga situationer.

     Kursen genomfördes delvis som praktisk övning i körning på halt underlag och delvis somteoriundervisning i undervisningsutrymmen. Alla deltagare fick i tur och ordning prova hur Powder-Trans helsläpskombinationen fungerar på halkbana.

     Kursen ordnades av CAP Pro Academy i samarbete med Powder-Trans och var en av de första i sitt slag som ordnades i Finland.

 

 

Tilläggsuppgifter:

 

Kvalitetschef Juha Hietakari

+358 440 520 465 

juha.hietakari@powder-trans.fi

 

Vd Fredrik Blomqvist

+358 400 762 259

fredrik.blomqvist@powder-trans.fi

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.