Powder-Trans 50-årshistorik  finns nu till försäljning 

Nyheter

Powder-Trans 50-årshistorik  finns nu till försäljning 

I samband med Powder-Trans 50-årsfestligheter utkom en historik över företagets första 50 år. Boken med titeln ”Med full tank mot framtiden” följer berättelsen om Powder-Trans tillkomst, tillväxt, framgångar och motgångar under åren 1972 - 2022. Boken, som omfattar 192 sidor, är skriven av Christoffer Holm och finns nu till försäljning i bokhandlar över hela landet samt även via nätbokhandeln i Finland och Sverige samt förlaget Litorale.

 Fr.v. bokens initiativtagare Sture Holm, bokens författare Christoffer Holm, bolagets grundare Carl-Johan Blomqvist, nuvarande ägarna Christian och Fredrik Blomqvist kan glädjas åt att ett omfattande projekt med den nya historiken nu är klart och ute till försäljning.

 Den nya historiken är inte bara en berättelse om Powder-Trans utan berättar även om avgörande skeden och brytningspunkter inom transportbranschen, samhällsekonomin och det omgivande samhället. I boken berättas även om människorna som tillsammans skapat Powder-Trans och sett till att viktiga transporter nått sina destinationer under hela fem decennier. 

   Under 50 år av verksamhet har Powder-Trans haft en färggrann historia, berättar skribenten Christoffer Holm, som är doktorand i historia, frilansande skribent och manusförfattare. Historien handlar om hur ett litet företag hittade sin nisch, hur en person tog steget mot något större, och hur otaliga människor därefter gjort bolaget till vad det är idag, konstaterar han.  

   Att skriva ner Powder-Trans historia är viktigt, både för alla som varit med i bolaget och för kommande generationer inom transportnäringen, konstaterar styrelseordförande och bolagets grundare Carl-Johan Blomqvist. Att känna till sin historia, sina framgångar och motgångar, är avgörande för att kunna utvecklas, tillägger han. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.