Carl-Johan Blomqvists stipendium kan nu sökas

Nyheter

Carl-Johan Blomqvists stipendium kan nu sökas

Carl-Johans Blomqvist nyinstiftade stipendium kan nu sökas. Stipendiet utdelas på basen av ansökningar till en person eller grupp som studerar eller i övrigt befrämjar transportbranschen i Finland. Det är nu första gången detta stipendium, som offentliggjordes i samband med Powder-Trans 50-årsjubileum senaste vår, kommer att utdelas.

Upprättandet av stipendiet för transportbranschen offentliggjordes i samband med Powder-Trans 50-årsjubileum på våren och det första stipendiet kan nu sökas. På bilden från vänster Carl-Johan Blomqvist vars namn stipendiet bär, Christian, Sonja och Fredrik Blomqvist.

Det första stipendiet utlyses nu att sökas senast den 21.11.2022 och kommer att utdelas i slutet av året till den valda mottagaren eller mottagarna. Mottagaren av stipendiet kommer i framtiden att utses årligen på basen av inkomna ansökningar eller enligt stipendiekommitténs eget val av mottagare även utan ansökan.

Kriterier för att få stipendiet är att personen/personerna utbildar sig till yrken/utbildning inom transportbranschen eller annars har gjort någon betydande insats för att främja transportbranschen och kännedomen om den. Ansökningar jämte motiveringar för mottagandet av stipendiet skall inlämnas i enlighet med föreskrifter på Powder-Trans hemsida, där det även finns en ansökningsblankett.

Valet av stipendiemottagaren/-mottagarna görs av en stipendiekommitté bestående av personer som representerar utbildningsinstitutioner inom transportbranschen, polismyndigheterna och andra funktioner med anknytning till transportbranschen och media inom transportbranschen samt representanter för företaget Powder-Trans och familjen Blomqvist. Stipendiekommittén, som denna höst förrättar valet av stipendiemottagare kommer att bestå av följande personer: biträdande rektor Juha Jokinen, yrkesinstitutet Novida, tidigare överkonstapel inom tunga trafikens övervakning, numera logistikutbildare Vesa Roima, chefredaktör Jouni Hievanen, transporttidningen Ajolinja, företagsrådgivare inom transportbranschen Sture Holm, verkställande direktör Fredrik Blomqvist, operativ direktör Christian Blomqvist samt styrelseordförande Carl-Johan Blomqvist.

Stipendiets storlek är totalt 2 000 euro utdelat som ett eller fördelat på flera stipendier en gång per år vid årsskiftet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.