Powder-Trans utvidgar styrelsen

Nyheter

Powder-Trans utvidgar styrelsen

Powder-Trans utvidgar sin styrelse med nya medlemmar från Finland och Sverige. Powder-Trans Ab Oy:s styrelse får två nya medlemmar, förutom de som tidigare representerat enbart ägarfamiljen. Företagets bolagsstämma har valt Sture Holm från Finland och Leif Axelsson från Sverige till den nya styrelsen. De bidrar med extern sakkunskap och bred erfarenhet från industrin.

Sture Holm (t.v.) och Leif Axelsson är nya medlemmar i den utvidgade styrelsen.

Powder-Trans bolagens verksamhet har utvidgats betydligt under senaste år och genom att utvidga styrelsen vill vi ytterligare förstärka denna utveckling, konstaterar koncernchef Fredrik Blomqvist.

Den nya styrelsen för koncernen består av Carl-Johan Blomqvist som styrelseordförande och medlemmarna Fredrik Blomqvist, Christian Blomqvist, Sture Holm och Leif Axelsson.

Genom att knyta andra än bara familjemedlemmarna till styrelsearbetet vill vi utöka styrelsens kompetens och därmed förstärka styrelsen inför kommande utmaningar som koncernen står inför på marknaden och enligt vår strategi för de kommande åren, konstaterar Powder-Trans styrelseordförande Carl-Johan Blomqvist.

Vi är mycket nöjda med att kunna utöka styrelsen med Sture och Leif med långa och gedigna erfarenheter av logistik och storindustrin, som utgör den största delen av vår kundkrets, tillägger han.

Finländaren Sture Holm har under senare år verkat som rådgivare för Powder-Trans. Han har en lång erfarenhet av ledande positioner inom storindustrin i både Finland och Sverige. Han har verkat som kommunikationsdirektör och marknadsföringsdirektör i stålkoncernerna Dalsbruk, Fundia, Rautaruukki och Ovako, där han även var medlem i koncernens ledningsgrupp. Efter att han avgick från stålindustrins tjänst har han fungerat som rådgivare för ett flertal företag och ansvarig för flera projekt inom transportbranschen både i Finland och Sverige. Han har även varit och är delvis ännu verksam i förtroendeuppdrag inom reklam-, media-, fastighets-, handels-, försäkrings- och telekombranscherna.

Leif Axelsson från Sverige har också verkat inom nordisk storindustri under tiotals år, främst inom kemisk industri. Han avslutade sin arbetskarriär som logistikchef för den europeiska verksamheten inom en av världens största kemiska industrier Inovyn. Före Inovyn hade Leif Axelsson även ledande uppgifter inom inköp och försäljning för de kemiska koncernerna Norsk Hydro och Bayer. Han har över 30 års erfarenhet av kemisk industri i Norden och har efter att han lämnat det aktiva arbetslivet fortsatt med en del uppdrag för företag.

Powder-Trans styrelse i sin helhet från vänster: Fredrik Blomqvist, Christian Blomqvist, Carl-Johan Blomqvist (styrelseordförande), Leif Axelsson och Sture Holm.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.